رزین
رزین – واژه نامه
تعریف رزین
رزین ترکیبی طبیعی یا مصنوعی می باشد که خاصیت چسبناکی داشته و تحت شرایط خاصی سخت می شود. رزین ها بسته به ساختار خود معمولاً در الکل قابل حل بوده ولی حلالیت مناسبی در آب ندارند.
رزین ها انواع و اقسام گوناگونی داشته که این گوناگونی بستگی به ترکیب شیمیایی و فرمولاسیون آن دارد.
رزین های به دو دسته عمده طبیعی و مصنوعی تقسیم بندی می شوند:
رزین های مصنوعی رزین هایی هستند که از مواد اولیه مصنوعی (مونومرها) ساخته می شوند.
رزینهای مصنوعی به دلیل فرآیند تولید و مواد اولیه مصرفی، پایدارتر، قابل پیش بینی تر و یکنواخت تر از رزینهای طبیعی می باشد.
این رزین ها چون تحت شرایط کنترل شده (دما و ترکیب درصد) ساخته می شوند، امکان تولیدات ناخالص در آن به حداقل میزان ممکن می رسد.رزین های مصنوعی در آزمایشگاه، از طریق ترکیب کردن مواد شیمیایی در راکتورهای شیمیایی ساخته می شوند.
به بیان ساده تر میتوان گفت که رزین های مصنوعی نتیجه واکنش شیمیایی و تشکیل ترکیبات چسبناک است. انواع رزین های مصنوعی عبارتند از:
کاربرد رزین های مصنوعی:
رزین طبیعی از گیاهان حاصل می گردد. برجسته ترین و ملموس ترین نمونه ز رزین های طبیعی، شیره درخت کاج بوده که رنگی قهوه ای و بویی تند و زننده دارد.
رزین های طبیعی همچون رزین های مصنوعی بسیار چسبنده بود و با گذشت زمان سفت و سخت می گردد. رزین های طبیعی از دیگر درختانی که صمغ تراوش میکنند نیز حاصل می شود. این رزین ها با آب واکنش نمی دهد و نرمتر و انعطاف پذیرتر از رزین های مصنوعی است.
رنگ رزین های طبیعی بسته به گیاه آن، از شفاف تا قهوه ای تیره متغیر بوده همچنین میزان سختی و کدورت آن متفاوت است. بعضی از این رزین ها به دلیل وجود ترکیبات ناپایدار، خاصیت فراریت بالایی داشته و برخی نیز فراریت اندکی دارند.
ماده معروف و زینتی با نام کهربا نیز در اثر سخت شدن رزین طبیعی حاصل از گیاه بدست می آید و اغلب به رنگ طلایی تیره یافت می شود که رنگ متعارف رزینهای گیاهی است. کهربا در رنگهای نادر دیگری مانند آبی نیز قابل رویت است.
کاربرد های رزین طبیعی:
تفاوت های رزین های طبیعی و مصنوعی:
-*-
کلیه مقالات افرامگ منحصر به فرد است و در وبسایت های فارسی وجود ندارد ، مقالات از مراجع معتبر جهانی انتخاب و ترجمه میشود.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
رزین ترموست مورد استفاده در آغشته سازی
چگونه ام دی اف واقعی را بشناسیم
تاریخچه تولید تخته فیبر
رزین های پرکاربرد در ساخت روکش ورق های ام دی اف و تاثیر آنها بر خواص محصول
تکنولوژی سه بعدی پرس بر روی ام دی اف
تمام حقوق مادی و معنوی این وبگاه برای افرامگ محفوظ است **طراحی و بهینه سازی : کابوک